باور رایج این است که آفتابگرفتن برای سلامتی مفید است؛ اما امروزه میدانیم که گرمابه آفتاب میتواند آسیبرسان باشد. آفتابگرفتن بهویژه در دوران بارداری خطر اکثریت دارد. روشنایی آفتاب در جذب ویتامین D مؤثر است اما باید راهی پیدا کنیم که بدون اینکه بیشازاندازه در معرض نور خورشید باشیم، ویتامین موردنیاز را اخذ کنیم. در این مطلب، از عوارض آفتاب گرفتن در بارداری میگوییم؛ در ضمن توصیههای ارائه میکنیم که آفتابگرفتن را در دوران بارداری امنتر میکنند.
بهطور کلی گرمابه آفتاب با خطر آفتابسوختگی و افزایش شایستن ابتلا به سرطان پوست همراه است. در دوران بارداری، آسیبهای حمام آفتاب ما فوق این هم میرود:
حقیقت این است که دستگاههای برنزهکردن پیشینۀ چندانی ندارند؛ پس پژوهشهای زیادی در ارتباط با اثرات آنها بر بدن، بهویژه در دوران بارداری سپریدن نشده است.
توصیه اغلب کارشناسان بهداشت و سلامت به ن باردار، احتیاطکردن و پرهیز از گرمابه آفتاب مصنوعی و دستگاهها و محصولات مربوط به آن است.
هرچند شکیبیدن سوختگی در تختهای برنزه کمتر است، ولی خطرات مربوط به بروز دشواری ها و اختلالات پوستی برآمده از نور خورشید همچنان برقرارند. پرتو فرابنفش سرعت پیری پوست و شکیبیدن بروز سرطان پوست را افزایش میدهد.
ماده فعال رایج در لوسیونها و کرمهای برنزه، دیهیدروکسیاستون است که از راه پوست جذب میشود. زوج این مونث را جذب میکند و به جنین میرساند! مقدار جذب و انتقال، بسته به میزان و دفعات استفاده از کرم یا لوسیون و وانگهی وجود سطح باز روی پوست (خراش، زخم و …) متفاوت است. فراموش نکنید که این کرمها از شما دربرابر روشنایی آفتاب محافظت نمیکنند؛ فلذا از مصرف ضدآفتاب غفلت نکنید.
درباره این سایت